Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Врз основа на член 5 од Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4518/1 од 19.12.2019 година и член 5 став 2 од Правилникот за спроведување постапка за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-4519/1 од 19.12.2019 година, Градоначалникот на Општина Берово објавува:

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

 

Калта од улицата ,,Прохор Пчињски" во Берово, заменета со бехатон плочки

Во работна посета на Берово денес, присуствуваа Министерот без ресор Музафер Бајрам и пратеникот Самка Ибраимовски, кои направија увид на реализираната прва фаза, од изградбата на улицата ,,Прохор Пчињски" во Берово, каде претежно живее население од ромска националност.  Средствата за изградба на оваа улица, како што изјави минитсерот Бајрам, се од кабинетот преку Министерството за транспорт и врски и истите се во висина од околу 3 милиони денари.

Прочитај повеќе: Калта од улицата ,,Прохор Пчињски" во Берово, заменета со бехатон плочки

 

Нови мерки за социјална заштита во Буџетот на општина Берово за 2020 година, повеќе пари за граѓаните од општинскиот буџет

 

Стипендија за талентирани ученици, субвенционирање на учениците од прва година, кои своето образование ќе го продолжат во ОСУ ,,Ацо Русковски”, во Берово, субвенционирање на првачињата на територијата на општина Берово на почетокот од учебната година, како и грижа и поддршка на старите лица, се новите мерки, кои се предвидени во програмата за социјална заштита и во Буџетот на општина Берово за 2020 година.

Прочитај повеќе: Нови мерки за социјална заштита во Буџетот на општина Берово за 2020 година, повеќе пари за граѓаните од општинскиот буџет

   

Берово доби проектна документација за ул.,,Белградска” и Локален пат Берово- Црвен Брег- Абланица, преку грант од Светска Банка

 

Општина Берово е во првите 35 општини, кои добија готова проектна документација за реконструкција  на улици и патишта, со вкупна должина од околу 3 километри.

Прокетите опфаќаат, реконструкција и доизградба на ул. ,,Белградскаод спој со ул.,,Страшо Пинџур, во должина од околу 480 метри и доизградба на локален пат Берово- Црвен Брег- Абланица, во должина од околу 2.500 метри.

Прочитај повеќе: Берово доби проектна документација за ул.,,Белградска” и Локален пат Берово- Црвен Брег- Абланица, преку грант од Светска Банка

 

Градоначалникот Пекевски, во посета на првото родено дете во општина Берово

 

Градоначалникот на општина Берово, Звонко Пекевски, денес го посети првото родено дете за 2020 година, чии родители се жители на Општина Берово.

Првиот ден од новата година, радост и бериќет, му донесе на семејството Алимановски, кое што е првородено дете, за родителите Танкица и Рамче.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски, во посета на првото родено дете во општина Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии