Вести
Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Општина Берово објавува оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации

 

Врз основа на член 49 став 1, 2 и 3 од Законот за здруженија и фондации ("Службен весник на Република Македонија" бр.52/2010 и 135/2011), член 36 од Законот за локална самоуправа и член 19 од Статутот на Општина Берово (Сл.гласник на Општина Берово бр.13/02,18/07,30/08 и 20/10), а во согласност со усвоената Програма за поддршка на локалниот економски развој на Општина Берово за 2018 година со бр. 09-2909/1 од 05.12.2017 година и член 21 став 1 од одлуката за извршување на Буџетот на Општина Берово за 2018 година бр. Бр.09-2226/1 од 27.12.2017 година, и Одлуката за критериумите и постапката за распределба на средстава за финансирање на активности на здруженија на граѓани и фондациии од Советот на Општина Берово се распишува:

ОГЛАС

за финансиска поддршка на здруженија на граѓани и фондации од Буџетот на Општина Берово за 2018 година

Прочитај повеќе: Општина Берово објавува оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации

 

Општинската администрација организираше акција за собирање на отпад на Беровско езеро

Денот на пролетта во Берово беше одбележан преку организирана акција на општинската администрација и јавното комунално претпријатие “Услуга“ од Берово за расчистување на диви депонии кои се наоѓаат во туристичкиот локалитет Беровско езеро.

Прочитај повеќе: Општинската администрација организираше акција за собирање на отпад на Беровско езеро

 

Дечињата од детската градинка во недела ќе бидат дел од традиционалниот првоаприлски маскенбал

Детската градинка од Берово ги известува сите родители, роднини и граѓани на општината дека традиционалниот првоаприлски маскенбал ќе се одржи во недела (01 април) кога ќе продефилираат дечињата од сите групи од градинката во Берово како и од клоновите од населените места во општината.

Дефилето на маски ќе започне во 10:30 од пред градинката во Берово и ќе се движи кон плоштадот каде ќе има пригодна приредба со музика и претставување на сите групи претставувајќи ја детската креативност и хероите и идолите кои ќе ги претставуваат.

Прочитај повеќе: Дечињата од детската градинка во недела ќе бидат дел од традиционалниот првоаприлски маскенбал

   

Викендов ќе се одржи работилница со лицата заинтересирани за работа во Центарот за Прадер Вили синдром во Берово

Се информираат лицата кои имаат поднесено своја пријава за учество на работилницата во врска со подетално запознавање со работата и отварањето на Центарот за Прадер Вили синдром во Берово дека истата ќе се одржи на на 31 март (сабота) од 10 до 16 часот и 1 април од 9 до 14 часот во Хотел Манастир во Берово.

Прочитај повеќе: Викендов ќе се одржи работилница со лицата заинтересирани за работа во Центарот за Прадер Вили синдром во Берово

 

Инфо ден за НВО-и и фондации за аплицирање на проекти од Буџетот на Општина Берово

 

Општина Берово ги поканува сите здруженија на граѓани и фондации да присуствуваат на организираниот инфо ден кој ќе се оджи во понеделник 2 април 2018 година во 15 часот во големата сала за состаноци во просториите на општината.

Прочитај повеќе: Инфо ден за НВО-и и фондации за аплицирање на проекти од Буџетот на Општина Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии