Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 30.11.2018 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците на општина Берово. Во времето од 13,00 до 15,00 часот без струја ќе останат ул.Кирил и Методи, ул.Маршал Тито, ул.Моша Пијаде,град Берово, викенд населбите Абланица и Беровско Езеро и Туристичкиот комплекс Аурора. Во времето од 12,00 до 13,00 часот-детската градинка во град Берово и Во времето од 10,00 до 11,00 часот ул.Перуца,град Берово.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Утре Советот на Општина Берово ќе ја одржи 15-тата седница

 

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002),член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02,18/07, 30/08 и 20/10) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“ бр.18/07),Претседателот на Советот на Општина Берово донесе:

Прочитај повеќе: Утре Советот на Општина Берово ќе ја одржи 15-тата седница

 

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 28.11.2018 година во времето од 10,00 до 14,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците на град Берово од ул.Задарска и ул.23 Август.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

   

Прво место за ОСУ,, Ацо Русковски" на натпреварот,,Иновативен камп во претприемнички вештини "

 

Учениците Елена Рушковска, Наталија Читинска, Ангела Кржовска, Душко Двојаковски и Владимир Методиев од   ОСУ,,Ацо Русковскиво Берово, под менторство на професорката Цветанка Пеовска, учествуваа  на Националниот натпревар,,Иновативниот камп на средношколци во претприемнички вештини" кој што се одржа во петокот во хотел Holiday Inn во Скопје.

Прочитај повеќе: Прво место за ОСУ,, Ацо Русковски" на натпреварот,,Иновативен камп во претприемнички вештини "

 

Ученици од ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово освоија награди на Државниот натпревар по природни науки

Прва, втора и трета награда освоија ученици од  ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово на Државниот натпревар по природни науки кој се одржа во рамките на ,,Месец на науката на 24 Ноември, годинава, на Природно математичкиот факултет во Скопје.

Прочитај повеќе: Ученици од ОСУ ,,Ацо Русковски” од Берово освоија награди на Државниот натпревар по природни науки

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии