Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Вести

Вечерва ќе се врши Теристичка дезинсекција во Берово

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството за здравство на Република Македонија, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Берово, како општа противепидемиска мерка, Општина Берово го објавува следното :

СООПШТЕНИЕ

Ве известуваме дека на ден 30.08.2018 година (ЧЕТВРТОК ) од 23.00 до 03:00 часот – екипи од Центарот за јавно здравје – Скопје ќе ја спроведат ВТОРАТА ФАЗА од ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА со цел уништување на комарците. Третирањето ќе се врши со соодветна апаратура потставена на специјално возило, а ќе се применува препарат AQUA K-OTHRINE со активна супстанца DELTAMETRIN.

Прочитај повеќе: Вечерва ќе се врши Теристичка дезинсекција во Берово

 

Успешно заокружено 10-тото јубилејно издание на ЕТНО плоштад фестивал

Низ една пријатна претпразнична атмосфера и големо задоволство на посетителите,  заврши четвртата фестивалска вечер од Етно плоштад фестивалот 2018.

Прочитај повеќе: Успешно заокружено 10-тото јубилејно издание на ЕТНО плоштад фестивал

 

Утре Советот на Општина Берово ќе ја одржи 12 тата Седница

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локална самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002), член 44 став 2 од Статутот на Општина Берово („Сл.гласник на Општина Берово“ бр.13/02, 18/07, 30/08 и 20/10) и член 57 став 1 алинеа 1 од Деловникот за работа на Советот на Општина Берово („Службен гласник на Општина Берово“ бр.18/07), Претседателот на Советот на Општина Берово донесе:

Прочитај повеќе: Утре Советот на Општина Берово ќе ја одржи 12 тата Седница

   

ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ДО СИТЕ ВЕРНИЦИ ОД ПРВОСЛАВНА ВЕРОИСПОВЕД

Почитувани граѓани,

На сите верници од православна вероисповед, Ви го честитам големиот христијански празник – ,,Успение на Пресвета Богородица" и  Ви посакувам добро здравје, радост, среќа и благосостојба на Вас и вашите семејства .

Прочитај повеќе: ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ДО СИТЕ ВЕРНИЦИ ОД ПРВОСЛАВНА ВЕРОИСПОВЕД

 

Разиграните ѕвончиња го наполнија плоштадот во Берово на третата фестивалска вечер од Етно плоштад фестивалот

 

Луда журка на Анастасија Ковачка,Ти си ми другарка верна од Бранкица Јовевска , Роденденска желба од Катерина Сачкарска, Еј гитаро моја фина од Петар Илиев, Берово е наше градче од Ева Крстевска , Една песна весела од Ива Буровска, Друго врема од Алексија Буровска, Ане Анушка од Стефан Ковачки, Станав ѕвезда од Сара Бугариновска, Роден сум Македонец од Харис Чиндаров, се 10 песнички кои беа испеани на овогодинешното Малешевско ѕвонче а кои ги испааа учесниците заедно со хорот и направија вистинска атмосфера во градот на третата фестивалска вечер од ЕТНО Плоштад фестивалот.

Прочитај повеќе: Разиграните ѕвончиња го наполнија плоштадот во Берово на третата фестивалска вечер од Етно плоштад фестивалот

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии