Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Оглас за запишување на ученици во ОСУ,,Ацо Русковски” во Берово во прва година за учебната 2019/2020 година

Врз основа на Конкурсот за запишување на ученици во општинските средни училишта во учебната 2019/2020 година, во Република Северна Македонија, училиштната комисија, за запишување на ученици при Општинското средно училиште ,,Ацо Русковски во Берово, на ден 05.04.2019 година, објави оглас, за запишување на ученици во прва година за учебната 2019/2020 година, за 306 ученици, во 9 паралелки, со настава на македонски јазик, според наставните планови и програми за следниве профили:

Прочитај повеќе: Оглас за запишување на ученици во ОСУ,,Ацо Русковски” во Берово во прва година за учебната 2019/2020 година

 

Берово го одбележува Меѓународниот ден на Ромите

 

Со свечена академија, во Бизнис инкубаторот во Берово, денеска е одбележан 8-ми април, Светскиот ден на Ромите.

Свој настап, имаа децата од детската градинка ,,23 Август , ученикот Харис Чиндаров од ООУ,,Дедо Иљо Малешевски , средношколците од ОСУ,,Ацо Русковскиод Берово и членовите од КУД,,Димитар Беровски” од Берово.

Прочитај повеќе: Берово го одбележува Меѓународниот ден на Ромите

 

Градоначалникот Пекевски оствари прием, во чест на Светскиот ден на Ромите

Во чест на Светскот ден на Ромите, 8-ми април, а во соработка со КУД ,,Димитар Беровски’’  од Берово, Градоначалникот оствари прием на претставници од ромската етичка заедница.

Овој ден, е само уште еден поттик, кон зајакнување на меѓуетничката соработка и градењето на мултиетничко општество, а постигнатите резултати, претставуваат мотив за понатамошен заеднички ангажман, кој ќе се стреми кон подобрување на повеќе аспекти од животот на Ромите.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски оствари прием, во чест на Светскиот ден на Ромите

   

Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, до припадниците од Ромска националност

Почитувани припадници на ромската етничка заедница, Ви го честитам Меѓународниот ден на Ромите, 8 април и Ви посакувам низ здравје, среќа и благосостојба да го минувате не само овој ден, туку и секој нареден.

Прочитај повеќе: Честитка од Градоначалникот на Општина Берово, до припадниците од Ромска националност

 

Покана во чест на 8-ми април -Денот на Ромите

Постојат две вистини. Онаа која го осветлува патот и онаа која го загрева срцето. Првата од нив е науката, а втората уметноста.

Музиката е нивното обележје, родени се со музика, растат низ музика и живеат низ музика.

Во чест на меѓународниот ден на Ромите, 8-ми април, ве покануваме, заеднички да ја проследиме културно уметничката програма, која ќе се одржи во понеделник (8.4.2019 година), во Бизнис инкубаторот во Берово.

Прочитај повеќе: Покана во чест на 8-ми април -Денот на Ромите

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии