Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Вести

Асфалтирана улицата ,,Борис Кидрич” во Берово

 

Завршена е ,,Реконструкцијата на дел од ул,,Борис Кидрич” во Берово, која беше една од најруинираните улици во градот , што се приклучува кон регионален пат, важна сообраќајница предвидена во програмата за изградба, реконструкција и одржување на локални патишта и улици.

Прочитај повеќе: Асфалтирана улицата ,,Борис Кидрич” во Берово

 

Вработените во АД Водостопанство Берово интензивно вклучени во акции за чистење на градот

Вработените во АД Водостопанство на РМ - Подружница Берово веќе неколку пати се вклучуваат во акцијата за чистење на градот и претставуваат вистински пример како треба организирано општествено да делуваме со цел да си ја заштитиме животната средина но и да оставиме убава слика за посетителите.

Прочитај повеќе: Вработените во АД Водостопанство Берово интензивно вклучени во акции за чистење на градот

 

Општина Берово организира ,,Ден со велосипеди” во рамките на Европската недела на мобилност

 

Во рамките на одбележување на ,, ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ “ чие одбележување традиционално секоја година го организира Министерството за животна средина и просторно планирање од 16 до 22 септември, Општина Берово организира ,, Ден без автомобилиили поточно Ден со велосипеди за учениците од основното и средното образование но и за сите граѓани кои беа заинтересирани  да се вклучат.

Прочитај повеќе: Општина Берово организира ,,Ден со велосипеди” во рамките на Европската недела на мобилност

   

Во понеделник ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 24.09.2018 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците на град Берово на дел од улиците: Дедо Иљо Малешевски, 29 Ноември, Страшо Пинџур и Илинденска.

Прочитај повеќе: Во понеделник ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Вчера се презенитани урбанистичките планови во с. Владимирово и с. Русиново

Вчера во просториите на Основното учичиште во с. Владимирово и во просториите на Основното училиште во с. Русиново , Општина Берово Организира јавна презентација по Нацрт верзиите за „УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА СЕЛАТА ВЛАДИМИРОВО и РУСИНОВО, со разработка на централните Блокови на селата, со дефиниран плански опфатати во Општина Берово, а од стана на од ППИУП „НИМАЕР“ ДООЕЛ Струга, ДЕ Скопје.


Населението имаше можност  ги види урбанистичките планови и од страна на проектантот беше одговорено на сите прашања и беа истакнати нормативите и можностите за вклопување на потребите на граѓаните во планот.

Заинтересираните прашуваа претежно за своите градежни парцели но интерес се појваи и за јавните површини., пристапните улици, канализираните водотеци и слично.

Ова е обврска на општината согласно чл. 35 од Законот за просторно и урбанистичко планирање, а во согласност со Програмата за изработка на урбанистички планови, донесена од Советот на Општина Берово.

Од страна на Градоначалникот, формирана е комисија која треба да изработи извештај од јавната анкета и презентација, со образложение за прифатените и неприфатените забелешки и мислења, и да го извести секое лице кое поднело анкетен лист.

 

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии