Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Вести

Министерот Шапуриќ и Градоначалникот Пекевски заеднички во посета на фирмата Агромакс во Берово

Во рамките на посетата на Берово, Министерот Шапуриќ заедно со Градоначалникот Пекевски, посетија една од нашите успешни локални фирми, - Агромакс, од каде доаѓаат силни македонски производи.

Прочитај повеќе: Министерот Шапуриќ и Градоначалникот Пекевски заеднички во посета на фирмата Агромакс во Берово

 

Градоначалникот Пекевски оствари работна средба со Министерот Шапуриќ

Со цел да се обезбеди институционална поддршка на успешните деловни субјекти во градот, и на истите да им се помогне дополнително да се развиваат, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски денеска во својот кабинет, оствари работна средба со Министерот задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашни претпријатија Зоран Шапуриќ.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски оствари работна средба со Министерот Шапуриќ

 

Учениците во ОСУ ,,Ацо Русковски” – Берово, организираа средношколска забава по повод Денот на учителот 5 Октомври

 

Средношколската заедница во ОСУ ,,Ацо Русковски “ – Берово, со подршка од Директорот Сашко Корчовски и професорите Новка Тасевска и Цветанка Пеовска организира забава по повод Денот на учителот 5 Октомври.

Прочитај повеќе: Учениците во ОСУ ,,Ацо Русковски” – Берово, организираа средношколска забава по повод Денот на учителот 5 Октомври

   

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општинa Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 05.10.2018 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат дел од улиците: Паруца, Неретва, Моша Пијаде и Партизанска,град Берово.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Известување во врска со лажни информации за водата за пиење во Берово

 

Во врска со неодамнешниот натпис кој излезе на социјалните мрежи за присуството на честички од ураниум во примероци на вода од с. Ратево, Преведена, чешма од Беровско Езеро и дел од Скопје и Вашата загриженост по тој повод, ЈПКР Услуга Берово, како најголем снабдувач со вода за пиење на територијата на Општина Берово во сорботка со Општина Берово, иако деректно не е посочена, Ве известува дека водата која ја дистрибуира преку системот за водоснабдување, Е БЕЗБЕДНА ЗА ПИЕЊЕ , според сите параметри, во согласност со Правилникот за безбедност на вода за пиење.

Прочитај повеќе: Известување во врска со лажни информации за водата за пиење во Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии