Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Ликовна изложба на сликарот Тони Шулајковски во Берово

Македонскиот академски сликар Тони Шулајковски пред граѓаните на Берово на 14 октомври го претстави своето ликовно творештво.

Во историски-етнолошкиот музиј при Домот на културата Димитар Беровски,   Шулајковски ја направи првата самостојна изложба во Берово  „Вибрации допрени од звукот“во рамките на манифестацијата „Топол културен бран“,со која се претстави во многу градови низ Р. Македонија.

Прочитај повеќе: Ликовна изложба на сликарот Тони Шулајковски во Берово

 

Ќе се отпочне со реконструкцијата на Маршал Тито

Наскоро ќе почне реконструкција на најфреквентната улица во градот Маршал Тито, која како влезна улица во централното градско подрачје, се соочува со повеќе инфраструкторни недостатоци. Со зафатот ќе се асвалтира улицата во должина од 450м, ќе се уредат тротоарните површини на улицата и ќе се доизгради атмосферска канализација  во должина од 450м. ,со што ќе се придонесе за подобрување на условите за непречено одвивање на сообраќајот. Тротоарите на улицата се раскопани, уништени се ивичнаците и   улицата на повеќе места е нерамна што го прави градот уште на самиот влез непривлечен за туристите и посетителите.

Прочитај повеќе: Ќе се отпочне со реконструкцијата на Маршал Тито

 

Етно фестивал

ПРЕКУ ЕТНО-ФЕСТИВАЛОТ БЕРОВО ЈА КАЖУВА И ПРОДОЛЖУВА СВОЈАТА ПРИКАЗНА

Традиционално секоја година на 27 28 август Берово и Малешевијата го презентираат и доближуваат до потрошувачите своето традиционално производство, културно наследство и фолклорно богатство.

Прочитај повеќе: Етно фестивал

   

Председателот на државата го посети Берово

Претседатело на РМ г-н Ѓорѓе Иванов на покана на Градоначалникот на Општина Берово г-н Драги Наџински го посети Берово.

Посетата на  Берово ја оствари на најголемиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица, кој од пред 3 година стана и државен празник.

Во рамките на посетата имаше можност да присуствува и на манифестацијата Етно-фестивал што од оваа година е со проширена програма дополнета со многу забавни елементи и дружење со познати уметнички имиња.

Претседателот беше дочекан од Градоначалникот на Општината, на кого му го честита добиениот четиригодишен мандат и му посака успешно локално работење.Неговото прво доаѓање во Берово од преземањето на функцијата Председател на државата го поздрави и Советот на Општина Берово. Советниците го запознаа со нивното работење и начинот на кој постигнуваат консензус, надминувајќи ги политичките бариери, по сите важни прашања што се во интерес на граѓаните. Можеа да се пофалат со успешната соработка меѓу себе, како ретко кој состав на  Совет до сега.

 

Прочитај повеќе: Председателот на државата го посети Берово

 

Профил на Општина Берово

Беровската котлина го опфаќа најисточниот дел од Република Македонија,

Прочитај повеќе: Профил на Општина Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии