Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Во Берово форум за алтернативен туризам

Општина  Берово и Балканија-Балканска асоцијација за алтернативен туризам во Берово организираа  форум за промоција на можните потенцијали за развој на алтернативениот туризам во Малешевијата. Одлучивме Берово да биде дел од таа долга приказна на Балканија и да почнеме токму од него, затоа што Берово е непромовиран регион, а ги има сите потенцијали за развој на алтернативниот туризам.

 

Прочитај повеќе: Во Берово форум за алтернативен туризам

 

Ќе се градат пешачки патеки на Беровското езеро

Во најскоро време ќе се почне со активностите-градење на две пристапни пешачки патеки до круната на браната на Беровското езеро.  Едната пешачка патека ќе се гради од хотелот на Беровоскот езеро Детско одмаралиште „Малешево“-Берово до круната на браната во должина од околу 600м и другата од хотелот до  објектот на кајакарското друштво во должина од околу 600м.

Прочитај повеќе: Ќе се градат пешачки патеки на Беровското езеро

 

Берово се подготвува за акцијата Ден на дрвото

Општина Берово почна да се подготвува за акцијата „ Ден на дрвото, засади ја својата иднина “, што ќе се реализира во текот на втората недела од месец Ноември.

Прочитај повеќе: Берово се подготвува за акцијата Ден на дрвото

   

Во Берово 6-та седница на советот за развој на источно-планинскиот регион

Градоначалниците од општините Берово, Пехчево, Виница, Кочани,Чешиново-Облешево, Зрновци, Пробиштип, Штип, Карбинци, Делчево и Македонска Каменица денес во Берово  одржаа состанок во рамките на Источно-планскиот регион. Градоначалниците  заедно со Центарот за развој на Источно-планскиот регион, како оперативно тело дискутираа за проблеми на ниво на регион. Центарот за својот развој одговара на Советот за развој на Источно-планскиот регион, што го сочинуваат 11 градоначлници од општините од Источна Македонија, кои  ги утврдуваат преоритетните регионални проекти.

Прочитај повеќе: Во Берово 6-та седница на советот за развој на источно-планинскиот регион

 

Изложба на македонски чети и војводи

По повод 23 октомври-Денот на македонската Револуционерна борба во музејот на град Берово отворена е изложба на фотографии на војводи и чети на МРО, која опфаќа  период од 1903 до 1908 година. Изложбата содржи поставка од 22 фотографии на чети и 17 фотографии на истакнати македонски дејци и револуционери од новопронајден албум во Ќустендил , во кој се опфатени сите чети што во тој период преминале од Бугарија во  Вардарска Македонија.

Прочитај повеќе: Изложба на македонски чети и војводи

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии