Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Состанок на Ромската заедница

РОМА-ПРОГРЕС  БЕШЕ  ВО  БЕРОВО

Извештајот на Европската комисија за постигнатиот напредок на Македонија во 2009година во делот кој ги опфаќа правата и заштитата на малцинските заедници во земјата за прв пат се презентира на локално ниво во Берово.  Политичкиот советник на Ерван Фуере Дамјан Седар, заедно со претставник од Европската комисија и невладината организација Рома-Прогрес  го претставија  извештајот во Берово пред неколку ромски  невладини организации  од Берово, Пехчево и Делчево, како и други  субјекти од ромскиот етникум.

Прочитај повеќе: Состанок на Ромската заедница

 

Децата во сообраќајот

ДЕЦАТА  УЧЕСНИЦИ  ВО   СООБРАЌАЈОТ

Во салата на „Партизан“ во Берово во тек е реализација на показната вежба  „сообраќаен полигон“  наменета за ученици од 2-ро до 4-то одделение од ОУ „Дедо-Иљо Малешевски“.  Вежбата  е во 2-та недела од реализацијата, а на неа можат да земат учество сите заинтересирани ученици од 2-ро до 4-то одд. Вежбата се реализира  и за другите подрачни училишта на ниво на општина Берово.

Прочитај повеќе: Децата во сообраќајот

 

Никола Петров-Русински го одбележа патрониот празник

Со полагање  цвеќиња пред бистата на Никола Петров Русински во дворот на основното училиште Никола Петров-Русински во с.Русиново, започна  одбележувањето на патрониот празник на училиштето.

Прочитај повеќе: Никола Петров-Русински го одбележа патрониот празник

   

Ќе се реконструира улицата "Маршал Тито"и централното градско пордачје

Влезниот дел на Берово и центарот на градот, во најскоро време ќе добијат сосема нов лик, со реконструкцијата на главна улица во градот „Маршал Тито“ и уредувањето на централното градско подрачје.

Прочитај повеќе: Ќе се реконструира улицата "Маршал Тито"и централното градско пордачје

 

Во Берово успешно заврши форумот на заедницата

Проектот  уредување на централното градско подрачје од Програмата за уредување на градежно земјиште  е едногласно усвоен на 5-тата форумска сесија  на Форумот на заедници,што по втор пат се спроведува во општина Берово.

Прочитај повеќе: Во Берово успешно заврши форумот на заедницата

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии