Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Граѓаните одлучуваат за проект кој ќе се реализира во 2011 година

Општина Берово оваа година на сопствена иницијатива, по примерот на Форумите во заедницата, кои беа спроведени во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка, организира Буџетски форум на кој граѓаните ќе имаат можност да предлагаат и изберат проект кој ќе влезе во Буџетот на Општина Берово за 2011 година.

 

Прочитај повеќе: Граѓаните одлучуваат за проект кој ќе се реализира во 2011 година

 

Изградба на велосипедска патека до црквата „Успение на Пресвета Богородица “

Една од стратешките определби на Општина Берово е развојот на туризамот која се базира на сопствените ресурси и потенцијали како што е карактеристичниот рељеф на старите малешевски планини со благи падини кои отвораат можности за изградба  и експлоатација на велосипедски патеки.

Прочитај повеќе: Изградба на велосипедска патека до црквата „Успение на Пресвета Богородица “

 

Одржан состанок на тимот за меѓуопштинска соработка за проектот „Меѓуопштински развоен центар“

Во рамките на проектот за формирање на „Меѓуопштински развоен центар” (МРЦ) за микро - регионот Берово, Пехчево, Делчево и Виница” , во просториите на Општина Берово се одржа состанок на градоначалниците на Општина Берово, Пехчево, Виница и Делчево како и членови на тимот за меѓуопштинска соработка од четирите општини.

Прочитај повеќе: Одржан состанок на тимот за меѓуопштинска соработка за проектот „Меѓуопштински развоен центар“

   

Објавен оглас за јавно наддавање на 6 градежни парцели во Туристичката населба „Суви Лаки“

Министерството за транспорт и врски објавува оглас за јавно наддавање на градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Урбанистички план вон населено место за Туристичката населба „Суви Лаки“

 

Прочитај повеќе: Објавен оглас за јавно наддавање на 6 градежни парцели во Туристичката населба „Суви Лаки“

 

„Отворена недела за идеи“ во Општина Берово

Општина Берово продолжува да работи во духот на транспарентноста и отворениот пристап кон граѓаните. Целта е да се обедини прогресивното мислење на сите субјекти во креирањето на развојните политики и буџетот на Општина Берово.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии