Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Вести

Берово беше домаќин на „Патеката на железната завеса“

Мрежата на велосипедски патеки ЕуроВело (EV) се состои од 12 висококвалитетни велосипедски патеки кои поврзуваат повеќе од 20 Европски земји. Оваа еколошка мрежа претставува глобален симбол за прекугранична соработка за зачувување на природата, како и двигател за зајакнување на туристичката понуда низ цела Европа.

Прочитај повеќе: Берово беше домаќин на „Патеката на железната завеса“

 

Нашата општина доби можност да зема учество на Пирин-фолк фестивалот

За прв пат ова година наш дебитант од Малешевијата има можност да учествува на Пирин-фолк фестивалот, како дел од прекуграничната соработка што успешно ја остварува Општина Берово со пограничните градови на Р. Бугарија.

Општина Берово и Пирин-фолк фестивал за народна музика  организираа  аудиција за пејачи кои ќе настапат на Пирин -фолк фестивалот за народна музика.

Прочитај повеќе: Нашата општина доби можност да зема учество на Пирин-фолк фестивалот

 

Ромите го славеа 8-Април

Ромската популација на 8-април го слави светскиот ден на Ромите. Во организација на ромските здруженија што постојат на ниво на Општина Берово, под покровителство на Општина Берово и со поддршка на градоначалникот Драги Наџински,  Ромите  организирано го  прославија овој ден на Ловниот дом во Берово

Прочитај повеќе: Ромите го славеа 8-Април

   

Велофест и Патеката на железната завеса ќе се случуват на 10 април

Во сабота на 10 април Општина Берово организира два настани-Велофест и Патеката на железната завеса-настани посветени на возењето велосипеди и промовирање на  нивната  употреба во секојдневното одвивање на сообраќајот.

Во источниот регион на Македонија патеката ќе тргне од манастирот„Св.Арахангел Михаил“  и ќе заврши во с. Колешино-Струмица.

Прочитај повеќе: Велофест и Патеката на железната завеса ќе се случуват на 10 април

 

Општина Берово организира трибина „Вреднување на културното наследство“

Преку тркалезната маса  „Вреднување на културното наследств во Општина Берово-можност за економски развој и развој на туризмот“ општина Берово ќе ги претстави своите потенцијали  на 12 април пред бројни  поканети претставници од национални и меѓународни здруженија(организации),

Прочитај повеќе: Општина Берово организира трибина „Вреднување на културното наследство“

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии