Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Уништен дрворедот на главната улица во Берово

И покрај трендот на позитивно работење на локалната самоуправа која е насочена кон постојано подобрување на условите на живеење на населението и подобрување на изгледот на централното градско подрачје, сепак постои одредена група на граѓани кои ги уништуваат овие благодети и сакаат да ја оцрнат општината не размислувајќи дека со тоа самите тие се оцрнуваат.

Прочитај повеќе: Уништен дрворедот на главната улица во Берово

 

Реконструиран патниот правец Русиново - Ѓердови Воденици

Преку реализацијата на проектот финансиран од Владата на РМ, во Општина Берово е извршена реконструкција и репарација на еден од најоштетените локални патни правци кој го поврзува с.Русиново со регионалниот пат Берово - Струмица.

Прочитај повеќе: Реконструиран патниот правец Русиново - Ѓердови Воденици

 

Реализиран проектот за асфалтирање на улица во Баскалска маала во с.Двориште

Преку проектите за подобрување на патната инфраструктура во општина Берово, во с.Двориште е реализиран проект со кој е асфалтирана улица во Баскалска маала која беше во доста незавидна ситуација.

Прочитај повеќе: Реализиран проектот за асфалтирање на улица во Баскалска маала во с.Двориште

   

Оддадена почит на борците во НОВ

Македонскиот народ низ историјата секогаш бил познат по својата непокорливост и желбата за живеење во слободна Македонија.

Прочитај повеќе: Оддадена почит на борците во НОВ

 

Прва форумска сесија од Програмата „Форуми во заедницата“

Следејќи го досегашното искуство, Општина Берово по четврти пат организира „Форуми во заедницата“ преку кој жителите на општина Берово ќе одлучат кои се приоритетите за социо-економски развој на општината и кои активности може да се спроведат за подобрување на состојбата на локалната заедница.

 

Прочитај повеќе: Прва форумска сесија од Програмата „Форуми во заедницата“

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии