Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Прво коло од Работничките спортски игри во мал фудбал

Во насока на подобрување на соработката помеѓу институциите во Општина Берово, после долгогодишно стагнирање во Берово на 14 март се одржа првото коло од Работничките Спортски игри во мал фудбал на кои учевствуваат екипи од

 

Прочитај повеќе: Прво коло од Работничките спортски игри во мал фудбал

 

Трибина за „Легализација на дивоградбите“

Со влегувањето во сила на новиот Закон за постапување со бесправно изградени објекти - „Легализација на дивоградбите“, се наложи потребата за одржување на трибини за поблиско запознавање на населението од Општина Берово со условите и потребните документи за легализација на сите објекти кои не се евидентирани во поседовен лист и за кои досега не постоело одобрение за градење.

Прочитај повеќе: Трибина за „Легализација на дивоградбите“

 

„Легализација на дивоградбите“

Што се може да се легализира и начинот на водење на постапката

Под бесправно изградени објекти во смисла на овој закон се подразбираат објекти од значење за Републиката согласно Законот за градење и друг закон, објекти со намена производство, дистрибуција и сервиси

Прочитај повеќе: „Легализација на дивоградбите“

   

Аудиција за второто издание на фестивалот на детски песни „Малешевско Ѕвонче“

Следејќи го искуството од претходната 2010 година, кога за првпат се организираше Фестивалот на детски песни „Малешевско Ѕвонче“, студиото „Модерато“ ќе одржи аудиција на деца -таленти за пеење кои ќе настапат на овогодинештото издание на фестивалот Малешевско Ѕвонче.

 

По 30 години стопанисувањето на Беровското Езеро вратено на водостопанство „Берово“

Како еден долгогодишен проблем кој 30 години го чувствуваа жителите на општина Берово меѓу кои особено земјоделците, беше стопанисувањето на водостопанското претпријатие „Брегалница“ од Кочани со водите на Беровското Езеро.

Прочитај повеќе: По 30 години стопанисувањето на Беровското Езеро вратено на водостопанство „Берово“

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии