Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Општина Берово со европски пари ќе реализира проект ,,Реконструкција на речното корито на река Брегалница’’ во градот Берово

 

На вториот повик од Interreg ИПА Програмата за прекугранична соработка Македонија-Бугарија, одобрени се финансиски средства на Општина Берово за реализација на проект ,,Реконструкција на речното корито на река Брегалница’’ во градот Берово.

Прочитај повеќе: Општина Берово со европски пари ќе реализира проект ,,Реконструкција на речното корито на река Брегалница’’ во градот Берово

 

Известување по повод престојниот празник Богојавление (Водици)

 

По повод претстојниот празник Богојавление (Водици), се известуваат граѓаните на Општина Берово, дека Црковната литургија ќе започне во 06:00 часот и по нејзиното завршување, после 09:00 часот со Литијата ќе се продолжи кон реката Брегалница, во чии води, традиционално, ќе се фрла светиот крст.

Прочитај повеќе: Известување по повод престојниот празник Богојавление (Водици)

 

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на 50 % од трошоците за стерилизација на 50 женки-кучиња

Врз основа на член 3 од Одлуката за за субвенционирање на 50 % од трошоците за стерилизација на 50 женки-кучиња на територијата на општина Берово во текот на 2019 година, Бр.09-4256/1 од 27.12.2018 година и член 1 од Правилникот за критериумите и постапката за субвенционирање на 50 % од трошоците за стерилизација на 50 (педесет) женки-кучиња на територијата на општина Берово, Бр. 09 - 4257/1 од 27.12.2018 година (Службен Гласник на Општина Берово Бр.15/2018 од 27.12.2018 година), Градоначалникот на Општина Берово објавува:

Ј А В Е Н П О В И К

за субвенционирање на 50 % од трошоците за стерилизација на 50 женки-кучиња

на територијата на општина Берово во текот на 2019 година

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на 50 % од трошоците за стерилизација на 50 женки-кучиња

   

Покана за Карневал “Ратевски Бамбурци” 2019

 

Традиција стара 6 века. Паганска доба, фолклор, поворки под маски…

Собор на Св. Јован Крстител (Јованден) – Некогаш и денес. Додека зората се руди, звукот на клопотарци селаните ги буди.

Мажи облечени во кожи од глава до пети излегуваат од старите селски куќи и поттрчувајќи се упатуваат кон центарот на селото.

Прочитај повеќе: Покана за Карневал “Ратевски Бамбурци” 2019

 

Ј А В Е Н О Г Л А С за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Врз основа на член 5 од Одлуката за спроведување на мерки за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-3656/1 од 06.11.2018 година и член 5 став 2 од Правилникот за спроведување постапка за субвенционирање на трошоци за комунални услуги Бр.09-3657 /1 од 06.11.2018 година (Службен Гласник на Општина Берово Бр.13/2018 од 07.11.2018 година), Градоначалникот на Општина Берово објавува:


Ј А В Е Н О Г Л А С

за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Прочитај повеќе: Ј А В Е Н О Г Л А С за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии