Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Се реконструираат спортските терени во ООУ„Никола Петров – Русински“

 

Општина Берово продолжува со подобрување на условите за учење за учениците. Во рамките на програмата за унапредување на образовниот процес и условите за учење на учениците, општинското основно училиште „Никола Петров – Русински“, од с.Русиново, започна проект за реконструкција на спортските терени, за поголема безбедност на учениците.

Прочитај повеќе: Се реконструираат спортските терени во ООУ„Никола Петров – Русински“

 

Општина Берово врши хоризонтално одбележување на улиците

Во рамките на активностите на Општина Берово, од Програмата за одржување и заштита на локалните патишта и улици на Одделението за комунални дејности и заштита на животна средина, Општина Берово врши хоризонтално одбележување на улиците во градот.

Прочитај повеќе: Општина Берово врши хоризонтално одбележување на улиците

 

Градоначалникот Пекевски ги посети најстарите лица на територијата на Општина Берово

 

Во рамките на активностите на Општина Берово од областа на социјалната заштита а по повод меѓународниот ден на старите лица, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, вчера ги посети најстарите лица на територијата на Општина Берово.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Пекевски ги посети најстарите лица на територијата на Општина Берово

   

Берово го одбележува меѓународниот ден на старите лица

 

Општина Берово со низа активности го одбележува меѓународниот ден на старите лица.

Вработените во Општинската јавна установа за социјална заштита на стари лица д-р.,,Иван Влашки во Берово, за своите корисници денеска организираа програма, која ја подготвија децата од детската градинка и од основното училиште во Берово, под менторство на своите наставници.

Прочитај повеќе: Берово го одбележува меѓународниот ден на старите лица

 

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во Двориште и Суви Лаки

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 02.10.2019 година во времето од 10,00 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците на с.Двориште, викенд населбата Суви Лаки и Бела Вода.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во Двориште и Суви Лаки

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии