Вести
Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Вести

Свечено пуштена во употреба ул.„Маршал Тито“

Во рамките на програмата „Форуми во заедницата“ во соработка со  Швајцарската агенција за развој и соработка и ЦИРА реконструирана е  главната улица во Берово „Маршал Тито“ со што  целосно е подобрен ликот на  влезното и централното подрачје на Берово.

Прочитај повеќе: Свечено пуштена во употреба ул.„Маршал Тито“

 

Реконстуиран и рехабилитиран локалниот пат с.Русиново - с.Владимирово

Потребата за реконструкција на локалните патишта во Општина Берово, наложи делување и реализација на најприоритетните проекти за реконструкција на патиштата.

Прочитај повеќе: Реконстуиран и рехабилитиран локалниот пат с.Русиново - с.Владимирово

 

Поплочена ул.„Св.Кирил и Методиј“

Улицата „Св.Кирил и Методиј“ која се наоѓа во близината на манастирот „Св.Архангел Михаил“, долго време беше оставена како една помала и не толку важна улица во сообраќајот на Општина Берово.

Прочитај повеќе: Поплочена ул.„Св.Кирил и Методиј“

   

"Етно плоштад фестивал" во Берово

 

Берово, 17 август - Во пресрет на христијанскиот празник Успение на Пресвета Богородица, Општина Берово по втор пат организира „Етно плоштад фестивал“, што ќе трае три дена - од 26 до 28 август.
 

РЕГИСТРАЦИЈА НА ЗАЕДНИЦА НА СОПСТВЕНИЦИ И ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА КУЌНИ СОВЕТИ

Се известуваат сите сопственици на посебни делови на зграда дека се должни, согласно Законот за домување(“Сл. Весник на Република Македонија” бр. 99/2009 и бр. 57/2010) да извршат запишување на Заедницата на сопственици во Регистарот на други правни лица при Централниот регистар на Република Македонија.

Прочитај повеќе: РЕГИСТРАЦИЈА НА ЗАЕДНИЦА НА СОПСТВЕНИЦИ И ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА КУЌНИ СОВЕТИ

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии