Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Одржани работни состаноци за истакнување на проблемите и приоритетите на ромската заедница

 

Во рамките на активностите на Општина Берово, за подобрување на животот на граѓаните од ромската заедница, преку РОМАКТЕД Прогрмата, изминатиот период во просториите на Општина Берово, се одржани низа состаноци.

Прочитај повеќе: Одржани работни состаноци за истакнување на проблемите и приоритетите на ромската заедница

 

Едукативна кампања за безбедноста во сообраќајот на првачињата од ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

 

Во рамките на едукативна кампања, за сообраќајна превенција, денеска беровските првачиња имаа предавања на тема ,,Безбедна иднина – безбедни првачињаод страна на службеници од Полициската Станица, од општа надлежност од Берово.

Прочитај повеќе: Едукативна кампања за безбедноста во сообраќајот на првачињата од ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

 

Пингпонгарски клуб од Берово продолжува со своите успеси

 

Пингпонгарски клуб од Берово, влезе во пингпонгарски врв на Македонија.

Неодамна, на државниот Телеком Мастерс бодовен турнир, кој се одража во Прилеп, за репрезентацијата на Република Северна Македонија, сите дечиња од Берово, ги поминаа групите.

Прочитај повеќе: Пингпонгарски клуб од Берово продолжува со своите успеси

   

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во дел од населените места во Општина Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 30.10.2019 година во времето од 10,00 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците од с.Ратево, с.Владимирово, с.Двориште, с.Русиново, викенд населбата Суви Лаки и м.в.Сливница.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во дел од населените места во Општина Берово

 

Да ги заштитиме децата во сообраќајот

 

Преку едукативна кампања,, Да ги заштитиме децата во сообраќајот, беровските ученици денеска ги разубавуваат пешачките премини во градот.

Прочитај повеќе: Да ги заштитиме децата во сообраќајот

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии