Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во од населените места во Општина Берово

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 14.11.2019 година во времето од 09,35 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисниците на с.Двориште, викенд населбите Суви Лаки и Бела Вода.

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во од населените места во Општина Берово

 

Успешно реализирана првата форумска сесија во Општина Берово, младите најкреативни во давањето предлози

 

Во Бизнис инкубаторот во Берово, вчера, се одржа првата форумска сесија, која Општина Берово ја организира со цел граѓаните да се вклучат во креирањето на Буџетот на Општина Берово, со своите предлози и идеи.

Прочитај повеќе: Успешно реализирана првата форумска сесија во Општина Берово, младите најкреативни во давањето предлози

 

Калта од ул.,,Којова Ливада”, во Берово, заминува во историјата

 

Калта од ул.,,Којова Ливада”, во Берово, конечно се заменува со асфалт.

Во рамките на активностите на Општина Берово од Прогрмата за изградба на улици и патишта, денеска започна да се асфалтира улицата, во должина од 380 метри и 3,5 метри широчина.

Прочитај повеќе: Калта од ул.,,Којова Ливада”, во Берово, заминува во историјата

   

Градоначалниот Пекевски, во работна посета на ООУ,,Никола Петров Русински” во с. Русиново

Во рамките на активностите на Општина Берово, за подобрување на условите за учење на учениците и навремено планирање на Буџетот за 2020, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, денеска беше во работна посета на ООУ,,Никола Петров Русински во с. Русиново.

Прочитај повеќе: Градоначалниот Пекевски, во работна посета на ООУ,,Никола Петров Русински” во с. Русиново

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЕМЕН ДЕН НА НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ

Се известуваат, граѓаните на Општина Берово, дека на ден 14.11.2019 година (четврток) од 10 до 14 часот , Народниот првобранител ќе има приемен ден во поранешната зграда на УЈП Берово.

Прочитај повеќе: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЕМЕН ДЕН НА НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии