Насловна Актуелно

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Вести

Градоначалникот Звонко Пекевски, посети дел од подрачните училишта на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

Во рамките на активностите на Општина Берово, за подобрување на условите во образованието, Градоначалникот Звонко Пекевски, денес ги посети подрачните училишта на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” , во с. Митрашинци и с. Будинарци.

Прочитај повеќе: Градоначалникот Звонко Пекевски, посети дел од подрачните училишта на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”

 

Втора фаза во изградбата на улица „Прохор Пчињски“. Ги решаваме проблемите на ромското население

Во работна посета на Берово, викендот беше пратеникот Самка Ибраимовски, кој изврши увид во градежните работи на ул.,,Прохор Пчински и најави приклучување на централниот водовод на жителите од оваа улица.

Прочитај повеќе: Втора фаза во изградбата на улица „Прохор Пчињски“. Ги решаваме проблемите на ромското население

 

Советниците при Советот на Општина Берово, добија преносни компјутери

 

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски и Претседателот на Совет на Општина Берово, Јован Матеничарски, на Советниците од Советот на Општина Берово, им доделија преносни компјутери, лап топи.

Прочитај повеќе: Советниците при Советот на Општина Берово, добија преносни компјутери

   

Се реконструира тротоарот на ул.,,Маршал Тито”

Во рамките на програмата за изградба на локални патишта и улици, Општина Берово започна со реконструкција на тротоарот на ул.,,Маршал Тито, на потегот од Раскрсницата со Кружен тек,на влезот во Берово, до зградата на Полициската станица во Берово .

Прочитај повеќе: Се реконструира тротоарот на ул.,,Маршал Тито”

 

Започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари во Берово

 

Во рамките на активностите на општината, во областа на Социјална заштита и грижата за старите лица, започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари лица, ОЈУСЗСЛ ,,Д-р Иван Влашки .

Прочитај повеќе: Започна реконструкцијата на третата ламела на Домот за стари во Берово

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии