Насловна Актуелно Вести Извршена дезинфекција на сите јавни површини и објекти, верски храмови во Берово и населените места

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Извршена дезинфекција на сите јавни површини и објекти, верски храмови во Берово и населените места

Екипи на беровското комунално претпријатие,,Услугаи на територијалната противпожарна единица во Берово, продолжуваат со превентивните активности, извршувајќи дезинфекција на сите јавни површини, влезови на фреквентни објекти и маркети, верските храмови во Берово и во населените места.

Во пресрет на најголемиот христијански празник Велигден, како дел од мерките за заштита и превенција од КОВИД 19, вршиме секојдневна дезинфекција, не изоставувајќи ниту еден објект.

Дезинфекција се спроведува во повеќе наврати, а со секојдневно миење и дезинфекција на јавните површини, ќе продолжиме и во периодот што следи, за превенција и заштита на јавното здравје и здравјето на граѓаните.

 

Од локалната самоуправа и институциите на локално ниво,  се спроведуваат сите мерки за превенција и заштита од КОВИД 19, а вие почитувани граѓани, продолжете и понатаму да ги следите мерките и препораките на Владата и на Светската здравствена организација и да останеме општина, без ниту едно заболено лице од корона вирусот.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии