Насловна Актуелно Вести Осветлен, уште еден крак од туристичката населба Абланица

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Осветлен, уште еден крак од туристичката населба Абланица

Уште еден дел од туристичката населба Абланица, неодамна доби улично осветлување, а со тоа, голем дел од туристичката населба Абланица е покриен со мрежа за  улично осветлување.

 

Инсталирана е нова линија на потегот од црквата,,Света Недела до мостот кај базенот, во должина од околу 300 метри.

Паралелно со проширувањето на мрежата на улично осветлување, техничката екипа на општина Берово, врши и интервенции за отстранување на оштетените сијалични места и врши редовен сервис и промена на светилките.

 

Проширувањето на мрежата на јавно осветлување, значително ќе ја подобри безбедноста на учесниците во сообраќајот и исто така ќе овозможи пријатни и безбедни прошетки за пешаците, во вечерните часови.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии