Насловна Актуелно Вести Известување за инфо ден по распишан повик за финансиска поддршка на здруженија и фондации за 2020 година

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Известување за инфо ден по распишан повик за финансиска поддршка на здруженија и фондации за 2020 година

 

Се повикуваат сите Здруженија на граѓани и фондации, кои се заинтересирани за аплицираат на распишаниот јавен повик за финансирање на програмски активности на здруженија и фондации за 2020 година, да присуствуваат на инфо денот, кој го организира Општина Берово и Комисијата за финансирање, Буџет и ЛЕР при Советот , за подетални информации за начинот на аплицирање и потребната документација, која треба да ја достават во склоп на апликацијата.

 

Инфо денот, ќе се одржи на 18.2.2020 година (вторник), со почеток во 15:00 часот, во просториите на Општина Берово.

На инфо денот, заинтересираните претставници на здруженијата и фондациите , ќе можат да  постават прашања за појаснување на апликацијата и пополнување на формуларите.

Исто така, на инфо денот ќе споделат информации за видовите на проекти кои ќе бидат поддржани, критериумите кои треба да ги исполнат здруженијата, потребната документација, како и рокот и начинот на доставување на пријавите.

За подетални информации, можете да го превземете огласот од ВЕБ станата на Општина Берово.

ПРЕВЗЕМИ ОГЛАС

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии