Насловна Актуелно Вести Се оградува дворот на детската градинка во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Се оградува дворот на детската градинка во Берово

Се оградува просторот, во дворот на детската градинка ,,23 Август во Берово, кој е наменет за престој и игра на децата.

Оградни елементи на еден дел се веќе поставени, а со работа се продолжува, до конечно обликување на оградата, која освен физичка пречка за непоканетите посетители на дворот, (особено во вечерните часови), ќе има и визуелна порака дека се работи за простор за престој на деца.

За овој проект, од Буџетот на Детската градинка,,23 Август, ќе бидат одвоени нешто помалку од 600.000,00 денари.

Општина Берово постојано работи на подобрување на условите за живот, особено за најмладата популација. Во следна фаза е планирано асфалтирање на паркинг просторот пред детската градинка.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии