Насловна Актуелно Вести ООУ,,Никола Петров Русински" го одбележува патрониот празник

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

ООУ,,Никола Петров Русински" го одбележува патрониот празник

ООУ,,Никола Петров Русински" денеска го слави патрониот празник на училиштето и 144 години од раѓањето на големиот великан.

По тој повод, цвеќе пред бистата на Никола Петров Русински, во училишниот двор, положија Делегација од Општина Берово и Делегација од училиштето, а беше прочитан и реферат за неговиот лик и дело.

На свечената програма, се обрати Директорката Мирјана Пецуровска, која ги истакна постигнувањата на училиштето.

Како неизоставен дел од свеченоста, беше културно уметничката програма, подготвена низ креативноста на учениците и наставниците, на која беа доделени и награди на за најдобри литературни творби.

Одбележувањето на денот, беше заокружено со спортски натпревари.


ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии