Насловна Актуелно Вести Улица ,,Којова Ливада”, подготвена за асфалтирање

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Улица ,,Којова Ливада”, подготвена за асфалтирање

Жителите од ул. ,,Којова Ливада”, во Берово, наскоро ќе газат по асфалт.

Се вршат последните подготовки за асфалтирање на улицата, градежна механизација го рамни тампонира и поставува пропусти а на одредени места веќе е поставен и последниот слој тампон.

Ќе се асфалтира улицата во должина од 380 метри и 3,5 метри широчина.

Улицата ќе биде постелена со асфалт а на одредени позиции ќе бидат поставени бехатон плочки.

Вкупната вредност на инвестицијата е 3.401.014,00 денари а средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Берово за 2019 година.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии