Насловна Актуелно Вести “Биди неговиот херој”- едукативна работилница за домашните миленици во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

“Биди неговиот херој”- едукативна работилница за домашните миленици во Берово

 

Третоодделенците од ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” од Берово, денеска беа дел од едукативна работилница за одговорно сопствеништво “Биди неговиот херој”, која Агенцијата за храна и ветеринарство и Факултетот за ветеринарна медицина од Скопје, партнерски ја реализираат во рамки на четвртата фаза од регионалната кампања на Светската организација за задравствена заштита на животните – ОИЕ.

 

Преку едукативен материјал, кој Агенцијата го подготви во рамки на оваа кампања, на дечињата им беше објаснето што значи да се биде одговорен сопственик, како да се заштитат милениците и бездомните животни.

Поделени беа боенки, брошури и друг едукативен рекламен материјал, преку кој на дечињата на сликовит начин им се објааснуваше што значи да се биде совесен граѓанин и одговорен сопственик на домашен миленик и какви обврски имаат сопствениците на миленици.

Кампањата “Биди неговиот херој”, се реализира во повеќе општини во земјава.

 

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии