Насловна Актуелно Вести Берово го празнува 11 Октомври, Денот на востанието и ден на борецот

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Берово го празнува 11 Октомври, Денот на востанието и ден на борецот

Берово го прзазнува 11 Октомври, Ден на народното востание и ден на борецот.

 

Пред спомен плочата на паднатите борци од НОВ, пред детската градинка ,,23 август", после краткиот осврт за значењето на празникот делегации предводени од Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, Советот на Општина Берово Јован Матеничарски, Делегации од политичките партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ,  Сојуз на борци , Сојуз на резервни офицери , Здружение на пензионери, положија цвеќе.

Нека ни е за многу години Денот на востанието и денот на борецот и секогаш потсетувајќи не на несебичноста на нашите херои, да ги вреднуваме овие историски значајни датуми.

Програмата за одбележување на 11 Октомври, продолжува утре, во салата на Бизнис инкубатор во Берово, каде со почеток во 20 :00 часот, свој Концерт ќе има ЕТНО СОСТАВ ,,ВЕЗ".

Ве покануваме заеднички да го проследиме.

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии