Насловна Актуелно Вести Започнува изградба на улица ,,Којова Ливада”, во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Започнува изградба на улица ,,Којова Ливада”, во Берово

Општина Берово продолжува со подобрување на условите за живот на своите граѓани.

Во рамките на Програмата на Општина Берово, за изградба на локални патишта и улици од Одделението за комунални дејности,  започнува изградбата на ул.,,Којова Ливада.

Ќе се гради улицата во должина од 380 метри и 3,5 метри широчина, со каналети за одводнување од 0,5 метри.

Улицата ќе биде постелена со асфалт а на одредени позиции ќе бидат поставени бехатон плочки.

Вкупната вредност на инвестицијата е 3.401.014,00 денари а средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Берово за 2019 година.

Се очекува дека, кон крајот на месец ноември, жителите од оваа улица, ќе добијат инфраструктура каква што заслужуваат.

 

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии