Насловна Актуелно Вести Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние го посети Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние го посети Берово

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние во саботата (07.07.2018година) беше во приватна посета на Берово, избирајќи го како дестинација за сопствен одмор и рекреација.

Тој го посети Манастирот ,,Успение на Пресвета Богородица”, Манастирот ,,Св. Архангел Михаил” и Музејот во Општина Берово и беше запознаен со историјата поврзана со истите.

Меѓу другото, тој оствари работна средба со Градоначалникот на Општина Берово Звонко Пекевски, на која разговараа за општата состојба, како и за можна соработка помеѓу двете држави за реализација на заеднички проекти.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии