Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Известување

Се известуваат граѓаните на Општина Берово, а посебно младата популација која ги користи спортските терени во комплексот кај старата гимназија, дека рефлекторите кои го осветлуваат мултинаменското спортско игралиште од вечерва ќе бидат исклучени заради зголемување на безбедноста на минувачите покрај комплексот а, од причина што веќе неколку пати истите се изложени на вандализам и несовесно однесување од непознати сторители, што може да доведе до струен удар, односно загрозување на човечки животи особено на најмладата популација.

Од тие причини Општина Берово превзема мерки за подобрување на безбедноста на корисниците на спортските терени и рефлекторите ќе бидат исклучени до моментот на превземање мерки за обезбедување на безопасен терен.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии