Насловна Актуелно Вести Голем успех на Староградскиот оркестар кој работи во состав на Домот на културата “Димитар Беровски“ - Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Голем успех на Староградскиот оркестар кој работи во состав на Домот на културата “Димитар Беровски“ - Берово

Во рамките на своите програмски активности, Домот на културата “Димитар Беровски“ со Староградскиот оркестар во недела на 01.07.2018 год. гостуваше во Банско Р.Бугарија каде што учествуваше на големиот Меѓународен фестивал на фолклор, игри, песни и обичаи “Фолклорна магија“.

Во конкуренција на преку сто учесници (Ансамбли, групи, КУД, здруженија, оркестри и др.) од сите Балкански земји е освоена Втората награда во категоријата на “Фолклорни виртуози“.

Овој успех е дотолку поголем бидејќи оркестарот работи само пет месеци.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии