Насловна Актуелно Вести Владимир Методиев го фати светиот крст во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Владимир Методиев го фати светиот крст во Берово

Владимир Методиев е среќникот кој помеѓу 20-тина Беровчани кои скокнаа во реката Брегалница да  ја пробаат својата среќа го фати светиот крст.

На средношколецот Владимир  оваа година  му припадна честа да го фати крстот кој секоја година се фрла во водите на реката Брегалница на денот Богојавление Водици, денот на кој според христијанското предание Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан.

 

Чинот на осветување на водите го водеа свештеници од црквата во Берово.

Честитки до сите оние кои собраа храброст да скокнат во водите на реката Брегалница изнесе Градоначалникот на Општина Берово Звонко Пекевски, кој на среќникот кој го фати крстот му додели вредносен ваучер од  6.000 денари.

 

Покрај тоа, Методиев доби подароци и од спонзори.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии