Насловна Актуелно Вести Новогодишни подароци од градоначалникот Пекевски за децата од Дневниот центар и малиот групен дом во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Новогодишни подароци од градоначалникот Пекевски за децата од Дневниот центар и малиот групен дом во Берово

 

Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници, градоначалникот на општина Берово Звонко Пекевски беше во посета на Дневниот центар за лица со ментална или телесна попреченост и во Малиот групен дом во Берово каде се сретна со штитениците на овие два дома и вработените во истите.

 

Лицата штитеници во двата дома добија новогодишни пакетчиња преку кои градоначалникот ја покажа својата заложба за нивно неизоставување од новогодишната празнична атмосфера.

Во моментот Дневниот центар за лица со ментална или телесна попреченост го посетуваат 12 лица додека во Малиот групен дом во Берово моментално се сместени 7 деца од кои 3 се основци, 3 средношколци и едно дете е од предучилишна возраст.

 

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии