Насловна Актуелно Вести Ден без автомобили во Берово

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Ден без автомобили во Берово

По повод „Европската недела на мобилност“ Општина Берово на 22 Септември организира ден без автомобили, кои се заменуваат со велосипеди. Престојната активност ќе ја предводат учениците од ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ од Берово, на кои ќа се приклучат и граѓани.

За безбедно одвивање на настанот ќе биде прекинат сообраќајот на улицата „Маршал Тито“ пред основното училиште, каде се планите да биде стартот и целта на кружното возење по улиците на градот кое ќе трае од 11:00 h do 14:00 h. Другите 3 улици преку кои ќе поминат велосипедистите ќе бидат прекинати само еден час, кои се: „Мирче Ацев“ ; „Моша Пијаде“ и „Партизанска“.

Стартот е закажан за во 12:00 h

 

Се очекуваат околу 70 – 80 учесници.

 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии