Илинден прославен во Берово со Македонска музика
Насловна Актуелно Вести Илинден прославен во Берово со Македонска музика

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Илинден прославен во Берово со Македонска музика

Плоштадот во Берово празнично ја разнесуваше Македонската музика за најголемиот Македонски празник Илинден преку звуците на “Чардаш Бенд“.

И како што доликува на прославата на Илинден, не постои поубава празнична атмосфера од звуците на Македонската староградска музика.

Бендот којшто е еден од најдобрите староградски групи во Македонија ја презентираше топлината на староградската музика во Берово во двочасовниот концерт во кој сите генерации се најдоа во интерпретираните песни.

 

Концертот беше дел од проектот Берово – град на културата за 2017 година кој продолжува со концерт на една од најдобрите групи кои ги интерпретираат Red Hot Chili Peppers кој ќе се одржи во сабота на 05 август со почеток во 22 часот на истата локација во Берово.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии