Феноменална изведба на театарската претстава ,, Тука на крајот на светот,,
Насловна Актуелно Вести Феноменална изведба на театарската претстава ,, Тука на крајот на светот,,

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Драги Наџински..

Феноменална изведба на театарската претстава ,, Тука на крајот на светот,,

Во рамките на програмата Берово град на културата за 2017 година, за прв пат на нашата сцена во извонредна изведба на  Гестус Театар  од Благоевград, Република Бугарија ,  беше одиграна театарска претстава ,,Тука на крајот на светот,, .

 

Ова беше вистински предизвик за публиката низ бројни сцени кои навистина доловуваа една вистинска ситуација да се сфати како  судирот и потребата на човекот да биде среќен и неможноста тоа да се случи предизвикуваат конфликт кој го поттикнува вниманието на човештвото.

Настанот се случува на едно многу чудно место – на крајот на светот , и ни укажува дека животот е  исклучително чудо, посилен е од нас и ни дава шанса да опстанеме.

Театарската претстава е во режија на Александар Галперин, автор на претставата е Александар Сергеев (Алекс фон Борклунд),  улогите ги играат Илона Господинов, Иван Тодоров, Игор Дамјанов и Симеон Тодоров,  а за сценографијата и костимите се погрижи Ева на Ели Петрова.

dsc_0021
dsc_0021
dsc_0038
dsc_0047
dsc_0056
dsc_0071
dsc_0080
dsc_0100
dsc_0124
dsc_0127
dsc_0131
dsc_0142
dsc_0168
dsc_0185
dsc_0188
dsc_0196
dsc_0202

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии