Успешна премиера на претставата „Љубовен маратон“
Насловна Актуелно Вести Успешна премиера на претставата „Љубовен маратон“

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Драги Наџински..

Успешна премиера на претставата „Љубовен маратон“

Пред публиката во салата на Бизнис инкубаторот во Берово во рамките на програмата „Берово град на културата за 2017 година“ беше изведена премиерната изведба на комедијата „Љубовен маратон“.

 

Публиката имаше прилика да види една интересна приказна за женет маж кој решава да тргне по нови животни возбудувања, изневерувајќи ја својата сопруга и побудува интересни прашања за тоа што сме   направиле во животот и на кој начин сме донеле некои одлуки.

Оваа претстава  е работена по дело на Нил Сајмон, а во режија на Никола Ристов.

За режисерот, ова е вторпат за тетарот во Штип да работи по дело на Сајмон.

Главниот лик во претставата на Берни Кешман го играше актерот Виктор Арев, додека во улогата на жените со кои тргнува во авантура играа актерките од помладата генерација на штипскиот театар – Марија Минчева, Ангелка Нашкова и Елена Шорова.

 

Следната претстава што ќе се прикажува пред публиката во Берово ќе биде на 9 Мај во 20 часот а ќе биде изведена од страна на Гестус Театар-Благоевград, Република Бугарија.

dsc_0114
dsc_0114
dsc_0117
dsc_0119
dsc_0124
dsc_0156
dsc_0162
dsc_0166
dsc_0178
dsc_0185
dsc_0188
dsc_0198
dsc_0205
dsc_0226
dsc_0236

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии