Детски мини саем на наука и технологија одржан во ООУ Дедо Иљо Малешевски
Насловна Актуелно Вести Детски мини саем на наука и технологија одржан во ООУ Дедо Иљо Малешевски

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Детски мини саем на наука и технологија одржан во ООУ Дедо Иљо Малешевски

Детски мини саем на наука и технологија се одржа во ООУ Дедо Иљо Малешевски во рамките на проектот ,,ТЕСЛА,, кој е дел од програмата Е-ТВИНИНГ.

 

На оваа програма училиштето работи од септември минатата година , при што се спроведени повеќе активности , а саемот на наука и технологија е со натпреварувачки карактер, при што најдобрите три штандови ќе бидат претставени на одбележувањето на патронион празник на училиштето.

Во настанот, ученици од седмо одделение на посебни штандови ги имаа изложено најзначајните пронајдоци на научниците кои оставија голем белег во развојот на технологијата и човечството воопшто.

,,Ова е одлична можност за да се следат европските трендови во науката и технологијата а прек нив ја доловуваме креативноста на нашите ученици од кои во иднина сигурно некој би можел да биде научник,, истакна Директорот на ООУ Дедо Иљо Малешевски , Наташа Аврамска.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии