Советот на Источно плански регион, здружено, против најавената двојазичност
Насловна Актуелно Вести Советот на Источно плански регион, здружено, против најавената двојазичност

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

 

 

Советот на Источно плански регион, здружено, против најавената двојазичност

Советот за развој  на Источно плански регион со  дел од Градочалниците од  југоисточниот регион покрај редовните точки на дневен ред на 30 тата седница  на Источно плански регион,   го покрена и прашањето за најавеното воведување на двојазичност во јавната администрација на територијата на цела Република Македонија.

Енергично и здружено се спротиставуваат на таквите заложби на партиите кои тоа го заговараат ,  раководството на  Социјалдемократскиот сојуз и албанските партии.

Тоа би бил единствен пример во светот и би било преседант во една суверена унитарна држава , некој да помисли да воведе такво нешто.

 

Единствени сме и ќе се заложиме на сите нивоа, ваквите предлози да не поминат на законодавно ниво.

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

 

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии