Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...


Берово најавува одлична забава за време на Етно Плоштад Фестивалот

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

10
Август
2016

Источниот регион е во очекување на еден од најдобрите културни настани кој се случува летниот период.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Берово најавува одлична забава за време на Етно Плоштад Фестивалот

 

Општина Берово ги анимира угостителите за Етно Плоштад Фестивалот

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

04
Август
2016

Општина Берово ги започна активностите за организирање на најголемиот културен настан кој се организира на територија на општина Берово, Етно Плоштад Фестивал 2016.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Општина Берово ги анимира угостителите за Етно Плоштад Фестивалот

 

Покана за саемот на традиционални производи “Малешевијата на дланка“ 2016

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

04
Август
2016

Почитувани,

Чест и задоволство ни е да Ве известиме дека оваа година на 26 до 28 август под покровителство на Општина Берово ќе се одржи:

Етно Плоштад Фестивал

Реномиран музички фестивал и саем за зачувување на културното наследство. Концертната фестивалска програма ќе биде во два дена на која ќе настапат балканската музичка звезда Северина, Фолтин, Нокаут, Влатко лозановски, Горан Алачки и многу други.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Покана за саемот на традиционални производи “Малешевијата на дланка“ 2016

   

Етно плоштад фестивал 2015 - Програма

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

20
Август
2015

27 Август

12:00 ч - Плоштад „Димитар Беровски“

Свечено отварање на фестивалот од страна на градоначалникот Драги Наџински

12.30 ч - Настап на КУД „ Димитар Беровски“.

Посета на саем “Малешевијата на дланка“

20:00 ч - Уска Кан

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Етно плоштад фестивал 2015 - Програма

 

И оваа година ратевски бамбурци ќе ги растеруваат злите духови

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

08
Јануари
2014

Маскирани со кожи и рогови, бамбурците ја продолжија вековната традиција на  Ратево. Со своите маски и големите метални ѕвонци трчаат по селските улици да ги истераме лошите духови од селото. Таков е адетот на овој ритуал, со кој околу илјада години со застрашувачки маски од животински кожи  го растеруваме злото и болестите кај луѓето и добитокот. Маскирањето во кожи од овци и кози е симбол и препознатливост на ратевскиот карневал.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: И оваа година ратевски бамбурци ќе ги растеруваат злите духови

   

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии