Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

Беровската администрација ќе се приклучи кон големата акција на Владата ,,Администрацијата чисти заедно со Не биди ѓубре"

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

13
Декември
2019

Беровската администрација, се приклучува кон  големата акција на Владата ,,Администрацијата чисти заедно со Не биди ѓубре”.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Беровската администрација ќе се приклучи кон големата акција на Владата ,,Администрацијата чисти заедно со Не биди ѓубре"

 

Во понеделник ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

13
Декември
2019

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 16.12.2019 година во времето од 12,00 до 13,00 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисницитe на град Берово од ул.Неретва и дел од ул.Партизанска и во времето од 10,00 до 14,30 часот без ел.енергија ќе останат корисниицте на с.Ратево од ул.Моша Пијаде.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Во понеделник ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Се реализираат активностите на Огранок ПСК ,,СОСНА" Берово , со финансика поддршка од Општина Берово

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

12
Декември
2019

 

Се реализираат активностите на Здруженијата на граѓани, кои добија финансиска поддршка од Општина Берово, по распишаниот јавен повик, за финансирање на НВО во 2019 година.

ПСК ГОЛАК Делчево - Огранок ПСК СОСНА Берово, во рамките на своите активности изврши мапирање на планинарска патека, до самиот врв Огражденец, кој се наоѓа на 1746 метри надморска височина и кој е највисок врв на планината Огражден, на територијата на Општина Берово, како и GPS запис, со сите карактеристични точки и поставување на интернет.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Се реализираат активностите на Огранок ПСК ,,СОСНА" Берово , со финансика поддршка од Општина Берово

   

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

12
Декември
2019

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општината Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 13.12.2019 година во времето од 09,45 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат корисницитe на с.Смојмирово.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во делови од Берово

 

Беровското комунално претпријатие го зголемува опфатот на собирање отпад

ПДФПечатиЕ-маил

Напишано од Administrator

11
Декември
2019

 

ЈПКР „Услуга“-Берово го зголемува опфатот за подигнување комунален отпад, на подрачјето на Општина Берово и за прв пат комунални услуги ќе се вршат во с. Двориште.

LAST_UPDATED2

Прочитај повеќе: Беровското комунално претпријатие го зголемува опфатот на собирање отпад

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ОТЧЕТ на градоначалалникот на Општина Берово 2017-2019

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии