Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/osmikoncert/img-b765b1248c386d0a52e1c615b37d4965-v.jpg

Извонреден осмомартовски концерт на староградскиот оркестар и беровските музичари

 

Низ една прекрасна атмосфера, синоќа во салата на Бизнис инкубаторот во Берово, староградскиот оркестар кој работи во склоп на Домот на култура во Берово и беровските музичари, спектакуларно се претставија на сцената со неколку музички точки и предизвикаа големо уживање на публиката.

Повеќе...
 
images/stories/2019/penzioneri/20190307_090804.jpg

Одржано Собрание на Здружение на пензионери Берово

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, денеска присуствуваше на седницата на Собранието на ЗП Берово, во Домот на пензионерите во Берово.

Тој ги поздрави пензионерите и им посака во добро здравје и во идните органи да бидат присутни и заеднички да градиме партнерски односи во насока на подобрување на условите за пензионерите.

Повеќе...
 
images/stories/2019/turnir/dsc_0535.jpg

Вечерва се играат завршните натпревари од РСИ 2019 година

Натпреварите за трето место и финале се играат денес 07.03.2019 година со почеток во 18:30 часот во кои ќе се сретнат:

-За трето место

од 18: 30   Општина Берово и Суд –МВР Берово

-Финале

од 19:00 ПШС,,Равна Река,,-Малешевски Еснафи

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии