Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

images/stories/2019/img-5b8aec6cc1fd69d34e1eea45ce7cd3a2-v.jpg

Потпишан договорот за изградба на ул.,,4" во с. Русиново

На свечената церемонија, во Владата на Република Северна Македонија. Градоначалникот на Општина Берово,Звонко Пекевски, денска го потпиша договорот за ,,Изградба на ул,,4" во с. Русиново".

Со реконструкцијата на улица,,4" во  с. Русиново, ќе се придонесе кон подобрување на условите за живот во руралните места.

Повеќе...
 
images/stories/2019/pazarni-indikatori-200x200.jpg

ОДБЛОКИРАНА СМЕТКАТА НА ОПШТИНА БЕРОВО

 

Решен финансискиот проблем на Општина Берово, сметката на општината е конечно одблокирана.

Потпишана е спогодба, со доверителот од чија страна, сметката на општината беше блокирана, за одложено плаќање на рати и во наредните 2 години, општината ќе има обврска за сервисирање на преземената обврска.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во дел од населените места во општината

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општина Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 19.07.2019 година во времето од 10,00 до 14,30 часот без напојување со ел.енергија ќе останат селата:Мачево, Митрашинци и Будинарци.

Повеќе...
 
images/stories/2019/sirinata/66824693_732894107165916_4840413977789857792_n.jpg

Ќе се пробие улица,,20”, во населба Ширината

 

Проблемот со пристапност, за жителите од наслеба Ширината, конечно ќе стане минато.Во рамките на програмата за Изградба на патишта и улици за 2019 година на Одделението за комунални работи и заштита на животна средина, започна изградба и реконструкција на улица,,20” во населба Ширина во Берово, прва фаза.

Повеќе...
 
images/stories/2019/bilateralnamilevski/dsc_0295.jpg

Работна средба на Градоначалникот Пекевски и Министерот Милевски

Забрзување со постапката за отварањето на граничниот премин Клепало и подобрување на патната инфраструктурата до самиот премин, беше тема на разговор на остварената работна средба, на Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски и Министерот за локална самоуправа, Горан Милевски.

Повеќе...
 
images/stories/2019/milo.jpg

Нова канализациона мрежа во населба ,,МИЛО” во Берово

Општина Берово, постојано се грижи за подобрување на условите за живот на своите граѓани.

Во рамките на програмата за уредување на градежно земјиште на Одделението за комунални дејности, започнува со изградба на нова канализациона мрежа за отпадни води, за населба ,,МИЛО”.

Повеќе...
 
images/stories/2019/dimrekonstrukcija/4.jpg

ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”, летниот период го користи за подобрување на условите за учење

 

ООУ,,Дедо Иљо Малешевски”,од Берово, летниот период ќе го искористи за да ги подобри условите за учење на учениците.

Започна изведување на работи и набавка на стоки за реконструкција, санација, и опремување на ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски" - Берово и подрачните училишта.

Повеќе...
 
images/stories/evn.jpg

Утре ќе има прекини во снабдувањето со електрична енергија во туристичката населба Абланица

Врз основа на добиеното известување од ЕВН Македонија, Регионалниот центар за управување со кризи Берово ги известува граѓаните на општините Берово дека поради зафати во дистрибутивната мрежа на ден 17.07.2019 година во времето од 10,00 до 14,00 часот без напојување со ел.енергија ќе остане дел од населбата Абланица.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии