Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

images/stories/2020/2/20201123_100207.jpg

Општински кризен штаб, со нови мерки и препораки, по зголемениот број на позитивни лица, на територијата на оппштина Берово

 

На иницијатива на Градоначалникот на Општина Берово, денеска, со почеток во 10:00 часот,  одржан е  состанок, на Општинскиот кризен штаб.

Повеќе...
 
images/stories/dv.jpg

Започна реализацијата на проект за реконструкција на улици во Двориште

Во с. Двориште се започна со реализацијата на проектот ,,Реконструкција на улици во с. Двориштe- Општина Берово" како еден капитален проект од огромно значење за селото.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/img-78b7d030f63812169227187c0c8cad3f-v.jpg

Беровските ученици, кои следат настава со физичко присуство, добија визири

 

Беровските ученици, кои наставата ја следат со физичко присуство, односно учениците од прво до трето одделение, денеска добија визири, за заштита и безбедност при следење на наставата, во услови на пандемија од КОВИД 19.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20201123_075030.jpg

Општина Берово продолжува со дезинфекција на улиците

Во рамките на активностите, за заштита и превенција на населението, од КОВИД 19, општина Берово, продолжува со дезинфекција на улиците го градот и населените места.

Повеќе...
 
images/stories/2020/apel.png

Општина Берово, во соработка со ПС од ОН Берово, упатува АПЕЛ за заштита и превенција од КОВИД 19

 

Почитувани граѓани на општина Берово,

Сведоци сме на се поголемиот број на заразени од КОВИД 19, во Општина Берово.

Повеќе...
 

План за управување со животна средина и социјалните прашања (ПУЖССП) за реализација на Проект ,,Реконструкција на улици во с. Двориштe- Општина Берово"

План за управување со животната средина и социјалните прашања (ПУЖССП) за проект НАДГРАДБА НА УЛИЦИ ВО С. ДВОРИШТЕ- ОПШТИНА БЕРОВО

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20201120_120526.jpg

Почнуваат средбите со граѓани, за креирање на Буџетот на општина Берово за 2021 година

Започнуваат консулативните граѓански средби, во кои граѓаните, ќе можат дирекно да учествуваат во креирање на Буџетот на општина Берово за 2021 година.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20201120_142919.jpg

Во Берово одбележан светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Општина Берово, во соработка со Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, Отсек за превенција СВР Штип и ОВР Берово, денеска, во знак на светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди, низ кампања упати пораката до возачите: ВОЗЕТЕ Одговорно! ЧУВАЈТЕ ГО ЖИВОТОТ ЗАТОА ШТО Е САМО ЕДЕН!

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии